Sayfalar

4 Kasım 2011 Cuma

Nikah Şekerleri


Bu kırmızı keçeden yapılmış yaprak, aslında kına gecesi düşünülerek hazırlandı. Kına gecesi bir veda, bir uğurlamadır biraz da. Her gelin olacak kız için önemli bir gecedir, her ne kadar düğün hazırlıkları arasında öncelikli olmasa da, diğer ayrıntılar daha öne çıksa da kına gecesinin önemini bir de evlenecek kıza ve annesine sorun siz.

İçi elyaf doldurulmuş bu kırmızı yaprak ve küçük kırmızı gül, gelinin ailesine vedasının duygu yoğunluğunu ve hüzünle karışık mutluluğunu çok güzel anlatıyor. O kadar güzel ki sadece kına için değil nikah şekeri olarak da çok iyi gideceğini düşündüm.

Sadece nikah şekeri olarak değil, bekarlığa veda partisinde kız arkadaşlara dağıtmak için de çok iyi bir seçim olurdu doğrusu.

Üstteki resimde kırmızı elbise şeklindeki karton kutuya ne demeli? Çok güzel bir nikah şekeri olabilir ondan. Fakat bu yazının kahramanı kırmızı keçe yaprağımız olduğu için, kırmızı elbise şeklindeki karton kutu  sadece dekor olarak kullanıldı.




Üstteki fotoğraftaki beyaz elbise şeklindeki karton kutu da aslında bir nikah şekeri kutusu. Belindeki siyah beyaz pötikareli kemer ve küçük kalp benim tarafımdan eklendi.

1 yorum:

  1. Çok güzeller, anlatım şeklinizi ayrıca beğendim. zevkle okunuyor.

    YanıtlaSil